Nieuw: Aanmelden en afmelden met gps-beperking

Geschreven door:

We hebben een mooie nieuwe functie aan onze software toegevoegd. Per opdracht, opdrachtgever en evenement kan je nu instellen of je het aan- en afmelden via de app wilt beperken tot een maximale afstand van de werklocatie. Dat betekent dat een medewerker zich pas kan aanmelden als hij zich binnen het door jou ingestelde aantal meters van de werklocatie bevindt. In het Tijdregistratieoverzicht krijg jij de exacte afstand te zien.

Aanvang werk `alvast even` registreren vanuit je bed? Niet met Secusoft!
Het is natuurlijk niet de bedoeling dat medewerkers zich alvast aanmelden voor hun dienst vanuit huis, of als ze nog onderweg zijn. Andersom is het ook niet wenselijk dat men zich pas afmeldt als de werkplek allang verlaten is. Met deze nieuwe functie beperk je de afstand die de medewerker moet hebben tot het object of de werklocatie om zich te mogen aanmelden voor de dienst. Belangrijke voorwaarde is dat de medewerker de gps-functie ingeschakeld heeft.

Als er een maximale afstand is ingesteld en de medewerker is te ver weg, of hij heeft de gps helemaal uit staan, dan kan de tijdregistratie niet worden opgeslagen.

Tijdregistratie historie bekijken

Deze nieuwe functie werkt ook met terugwerkende kracht. Wil je weten welke medewerkers zich in het verleden netjes in de nabije omgeving van de werklocatie hebben aan- en afgemeld? Stel dan eerst bij de betreffende opdracht het aantal meters waarbinnen de registratie moet worden gedaan in, bijvoorbeeld op 50 meter, en sla op.

Ga nu naar het tijdregistratieoverzicht. Rechtsboven kun je middels de zoekfunctie het tijdvak bepalen, bijvoorbeeld t/m 6 maanden geleden. Klik op het zoekicoontje en je ziet alle registraties die in deze periode zijn gedaan verschijnen. Was de medewerker op moment van registreren verder weg dan 50 meter? Dan zie je de afstand in het rood verschijnen. Was de registratie netjes binnen de gestelde afstand, dan verschijnt deze in het groen.

Registraties met een apparaat zonder gps-functie
Indien het aanmelden/afmelden via een pc of Mac is gedaan, dan kan het zijn dat de locatie niet 100% nauwkeurig is. Omdat dit apparaat niet over gps beschikt, wordt de locatie namelijk bepaald aan de hand van het IP-adres, en dat is altijd een geschatte locatie. Aan de hand van de browsergegevens die je kunt zien als je op het oogje klikt, kun je herleiden via wat voor een apparaat de aanmelding/afmelding is gedaan.

Met Secusoft ben jij in control !

Wil jij ook gebruik maken van snelle, extreem goed beveiligde software waarbij tijdregistratie slechts één van de vele mogelijkheden is?
Ontdek Secusoft, waarbij jij als eigenaar de touwtjes in handen hebt en je alle zaken kunt regelen die van belang zijn voor het uitvoeren van je werkzaamheden, zoals je roosters en planning, personeelszaken, financiën en meer. Maak vrijblijvend een proefaccount aan en test onze software zelf. Klik op de knop rechtsboven in `14 dagen proberen` en start vandaag nog met het ontdekken van Secusoft, dé alles in een software die tijdbesparend en efficiënt werkt!

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Blog.