Welke software gebruik je in de beveilingsbranche?

Geschreven door:

Ben je op zoek naar een veilige en gebruiksvriendelijke werkomgeving, waarbinnen jij al jouw bedrijfsgerelateerde zaken kunt regelen? Ben je actief in de beveiliging, of in een andere branche waarbij een strakke planning, controlerondes en urenregistratie van belang zijn? Met Secusoft heb jij alle tools in handen om de workflow van jouw beveiligingsbedrijf met minder moeite efficiënter te laten verlopen.

De Secusoft werkomgeving is drievoudig ISO-gecertificeerd (zeer veilig!) en onze klantenservice is geroemd (bekijk onze reviews), en bedrijven in de beveiligingsbranche weten dat je een streepje voor hebt bij opdrachtgevers en cao-controles, wanneer je gebruikmaakt van Secusoft.

Waar wordt op gelet tijdens een cao-controle in de beveiliging?

Wat je als ondernemer kunt verwachten bij een cao-controle, is dat er wordt onderzocht of jij je conformeert aan de geldende cao voor de branche waarin jij onderneemt, zoals de cao Particuliere Beveiliging, of de cao Veiligheidsdomein van VVNL. Wanneer je net begint zal het misschien voelen als een flinke kluif, maar gaandeweg zul je merken dat je er er meer in thuis wordt. Secusoft planning- en registratiesoftware helpt daarbij!

De cao-controleur zich richt op zaken als salaris, arbeidstijden en arbeidsvoorwaarden, maar ook je loonadministratie en de werkwijze omtrent uitbetaling van toeslagen worden grondig onderzocht.

Er kunnen tevens medewerkers worden geïnterviewd om te achterhalen of hun ervaringen binnen het bedrijf overeenkomen met jouw documentatie.

Hoe bereid ik me voor op een cao-controle?

Is er een controle aangekondigd bij jouw bedrijf? Lees je in. Zorg dat je weet waar ze voor komen (controle arbeidsvoorwanden), en laat zien dat je gedegen kennis hebt opgebouwd van jouw branche. Zoals gezegd is het gebruiken van Secusoft een goede eerste stap, maar zorg dat je de knelpunten kent, en sla de webpagina met daarop de voor jou geldende cao op in je favorieten.


Door goed voorbereid te zijn en open te communiceren met de controleurs, kun je de cao-controle soepel laten verlopen en eventuele problemen snel aanpakken. Zo voorkom je dat je op de lijst met bedrijven met bedrijfsoordeel onvoldoende komt te staan, en deze lijst is openbaar, wat betekent dat ook potentiële opdrachtgevers deze kunnen inzien.

Wat doet Secusoft voor jou?
Met Secusoft heb jij de volgende zaken altijd bij de hand en inzichtelijk voor jezelf én bij een eventuele controle:

  • Uitgebreid rooster, wordt automatisch opgeslagen op het moment van vrijgeven.
  • Tal van webformulieren mogelijk, voor o.a. klanttevredenheid en delen van documenten zoals personeelshandboek
  • Uitgebreide HRM POL-rapporten module waar je minstens 2 x per jaar een verslag functioneringsgesprek van elke medewerker opslaat
  • Vastlegging van diensten bij publicatie en wijziging, voor correct berekenen verschuivingstoeslag
  • Kilometervergoeding goed geregeld middels TriOpSys met dank aan API-integratie
  • Vakantieuren bijhouden via Vakantieurenmodule
  • Zaken zoals ORT, vakanties, toeslagen altijd inzichtelijk en per medewerker goed geregeld.


Secusoft biedt nog tal van andere voordelen die jouw als eigenaar van een onderneming veel tijd en ergernis kunnen besparen. Maak vrijblijvend een proefaccount aan om alle modules vrijblijvend te testen, wij horen graag wat je ervan vindt.

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Blog.